Even kennismaken

Bij Griekenland denk ik aan oprechte gastvrijheid, een rijke historie, ongerept natuurschoon en een heerlijke keuken. In 1991 kwam ik er voor de eerste keer, als reisleidster voor een Nederlandse touroperator. De warmte van de mensen en de relaxte sfeer zorgden ervoor dat ik me al snel thuis voelde. Niet lang daarna ontmoette ik mijn man en verhuisde naar Griekenland. Bijna 22 jaar woonden we op Samos en Corfu, waar ik als hostess in het toerisme werkte. Mijn liefde voor het land groeide en ik bewonder de manier waarop de Grieken tegen het leven aankijken en kunnen genieten van het moment.

Duurzaam toerisme
Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van anderen, is een spreuk van Albert Einstein die mijn drijfveer in een notendop beschrijft. Ik ben een echt mensen-mens en als gasten na hun vakantie met mooie herinneringen weer in het vliegtuig stapten, was ik een gelukkig mens. Naarmate ik langer in Griekenland woonde, wilde ik mensen ook graag kennis laten maken met de Griekse manier van leven. Het behoud van de oude bergdorpjes lag mij na aan het hart en ik werkte mee aan initiatieven om de lokale bevolking te laten profiteren van het toerisme. Dat leidde uiteindelijk tot een toeristische krant, die vakantiegangers in contact bracht met lokale ondernemers.
Duurzaam toerisme is voor mij niet alleen rekening houden met mens, cultuur en milieu, maar ook kijken naar wat economisch rendabel is. Ik vind het belangrijk dat verdiensten ten goede komen aan de plaatselijke ondernemers, zodat de lokale cultuur niet verloren gaat.

Puur Grieks reizen
In 2011 begon ik aan een nieuw hoofdstuk en verhuisde met mijn gezin naar Nederland. Om de mensen hier kennis te laten maken met de Griekse beleving van eten, richtten mijn man en ik in 2013 ons bedrijf Puur Grieks op. Met de toevoeging van de activiteit reizen, gaat voor mij een lang gekoesterde wens in vervulling.

Ik geloof dat ontmoetingen en belevenissen het verschil maken tussen een gewone en een onvergetelijke vakantie. Daarom verblijf je bij Puur Grieks reizen tussen de Grieken en brengen we je in contact met mensen die een bijzondere reiservaring met je willen delen. Op deze manier verbinden we culturen en mensen met elkaar en stimuleren we tegelijkertijd de lokale economie.

Reizen is volgens Puur Grieks mooie momenten verzamelen, dus ga mee op ontdekkingstocht, maak tijd voor elkaar en geniet van het moment!Marlou Aivaliotis-Lammersen