Informatie Groepsreizen

Een aantal keren per jaar organiseert PuurGrieks reizen een speciale groepsreis, waarbij we jullie meenemen naar een aantal van onze favoriete plekjes in Griekenland. De reizen zijn vooral geschikt voor mensen die houden van een actieve manier van reizen en belangstelling hebben voor de natuur, de gewoonten en tradities in een streek en de gerechten uit de lokale keuken. Je proeft de sfeer van het échte Griekenland en beleeft bijzondere activiteiten. Natuurlijk draait het ook om de gezelligheid en is het leuk om je ervaringen te delen met anderen. Vergeet dus voor even je drukke agenda en geniet net als de Grieken van het moment.

Slow Travel

In Griekenland gebruiken ze vaak de uitdrukking σιγά-σιγά, wat rustig aan betekent. Die typisch Griekse traditie is de basis voor de invulling van onze programma’s. Voor de rondreizen betekent dit dat je geen uren in de bus zit en dat je onderweg de omgeving op je gemak kunt verkennen. Ook bij de groepsreizen vanuit een vaste standplaats is er genoeg tijd om zelf op ontdekking te gaan.

De overnachtingsadressen zijn zorgvuldig gekozen en liggen buiten de populaire toeristengebieden. Je logeert zoveel mogelijk in accommodaties in lokale sfeer, die gerund worden door Griekse families. Zo maak je kennis met de beroemde Griekse gastvrijheid en draag je tegelijk een steentje bij aan de lokale economie.

Voor alle groepsreizen geldt dat het vervoer ter plaatse en het verblijf van tevoren is geregeld. De reis er naartoe mag je zelf boeken. Op die manier ben je flexibeler in je reisduur en kun je er bijv. voor kiezen om nog een paar dagen na te genieten aan het strand. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een geschikte vlucht, kun je altijd een beroep op ons doen.

Individuele vrijheid

Hoewel je tijdens de reis verschillende activiteiten samen met anderen onderneemt, is er genoeg vrije tijd ingepland om zelf op pad te gaan. Ook ben je nooit verplicht om met de groep mee te gaan. Wil je een keertje liever alleen op pad, dan is dat ook prima. Zo combineer je het gemak van een groepsreis met veel individuele vrijheid.

Die flexibiliteit vind je ook terug in de samenstelling van het programma. Op sommige dagen bieden we verschillende activiteiten aan en kun je tijdens de reis nog beslissen aan welke activiteit je deel wilt nemen.

Groepsgrootte

Om de kleinschaligheid van onze reizen te kunnen waarborgen, houden wij de groepen bewust klein. Het aantal deelnemers is afhankelijk van het soort reis en varieert tussen de 12 en 25 deelnemers. Voor sommige activiteiten tijdens de reis wordt een groep gesplitst in twee kleinere groepen, zodat je optimaal kunt genieten.

Professionele reisbegeleiding

Onze groepsreizen begeleiden we zelf of er gaat een Nederlandssprekende reisbegeleider mee. De begeleider is samen met de lokale agenten verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis en spreekt eveneens Grieks. Samen zorgen zij ervoor dat de reis goed verloopt. Daarbij vragen wij wel een gezonde dosis aanpassingsvermogen, omdat het niet altijd mogelijk is om alles vooraf te voorzien. Voor de uitvoering van de activiteiten tijdens de reis maken we gebruik van lokale (Engelstalige) gidsen. De begeleider gaat in de meeste gevallen mee en kan informatie vertalen als er iets niet duidelijk is. Hoe je de reis ervaart, bepaal je uiteindelijk zelf. Wij zullen er echter alles aan doen om van je vakantie een bijzondere reiservaring te maken. Bereid je goed voor en laat het ons weten als er zaken zijn waar we rekening mee moeten houden.

Duurzaam toerisme

Bij alle vakanties die PuurGrieks reizen aanbiedt houden we niet alleen rekening met mensen, natuur en cultuur maar we vinden het ook belangrijk dat verdiensten ten goede komen aan de plaatselijke ondernemers, zodat de lokale cultuur niet verloren gaat. Dat is onze manier om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Maatwerk

Als je een speciale reis wilt organiseren naar Griekenland en je hebt een deskundig advies nodig, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen bespreken we je wensen en op basis daarvan doen we je een voorstel. Je kunt al bij ons terecht voor een maatwerkreis vanaf 10 personen.