In de voetsporen van Sissi en James Bond

Vanuit een vaste standplaats ga je met de fiets op ontdekking door het schitterende landschap van Corfu. Grijsgroene olijfgaarden, cipressen, een azuurblauwe zee en oude bergdorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Geniet van het mooie samenspel van licht en kleuren en ontmoet de gastvrije Corfioten.

Sfeerbeelden

Informatie

In samenwerking met de fietsspecialisten, hebben we twee fietsarrangementen samengesteld. Het ene programma is afgestemd op de recreatieve fietser, het andere is echt gericht op de sportieve biker.

Bij het recreatieve programma staan genieten, veel zien en beleven centraal. Je fietst relatief korte dag afstanden, met af en toe een klimmetje naar een mooi uitzicht. Onderweg is er genoeg tijd voor een lunchpauze bij een leuke taverne of een zwem stop bij een mooi strandje. De tours zijn geschikt voor iedereen die een goede algemene conditie heeft.

De sportieve tochten zijn afgestemd op de ervaren fietser, die van een echte uitdaging houdt. De routes zijn zwaarder vanwege het klimmen en het gaat meer om het fietsen zelf. Je komt daardoor op plekjes die moeilijker te bereiken zijn en wordt beloond met spectaculaire uitzichten. Een uitstekende lichamelijke conditie is een vereiste.


Recreatief programma

Eerste fietsdag: Corfiotische dorpjes

 • Afstand: 45 km
 • Niveau: gemakkelijk met een paar gematigde klimmetjes.
 • Vanuit Dassia vertrek je richting Paleokastritsa, gelegen aan de westkust van het eiland. Onderweg kun je een bezoekje brengen aan een pottenbakker, de kumquat distilleerderij en het opvangcentrum voor ezels op Corfu. Paleokastritsa is vooral bekend om haar prachtige ligging. Langs de kust liggen afgelegen baaien en grotten, die alleen per boot te bereiken zijn. Daarnaast vind je er het Theotokis klooster, wat gebouwd is op de top van een rotsmassa en van waaruit je een schitterend uitzicht hebt. Geniet bijna met je voeten in zee van eigengemaakte Griekse specialiteiten en neem een verfrissende duik in zee. Op de terugweg fiets je door twee oude dorpjes in het achterland van Dassia, van waaruit je een schitterend uitzicht hebt.

  Tweede fietsdag: Hoogtepunten van Corfu

 • Afstand: 47 km
 • Niveau: gemakkelijk, met een paar gematigde klimmetjes in de buurt van het Achilleion.
 • Om de hoofdwegen zoveel mogelijk te vermijden, fiets je via de binnen weggetjes naar de hoofdstad van het eiland, Corfu-stad. Hier kun je een bezoekje brengen aan één van de twee Venetiaanse forten of een wandelingetje maken in het historische centrum met z’n vele monumenten en winkeltjes met allerlei snuisterijen. Drink een frappé onder de arcaden van het Liston en rijdt vervolgens naar Kanoni om het meest bekende uitzicht van Corfu te bewonderen: het Vlacherna Kloostertje met het Muizeneilandje. Als laatste staat het wereldberoemde zomerpaleis van de Oostenrijkse keizerin Sissi op het programma. Wandel door de vertrekken waar zij ooit heeft gelopen en bezoek de bron en haar favoriete kafeneion.

  Derde fietsdag: Rond de Pantorkrator berg

 • Afstand: 40 km
 • Niveau: gemakkelijk, met een paar gematigde klimmetjes en bochtjes
 • Vanuit Dassia neem je de panoramische kustweg richting het noorden van het eiland. Het landschap is weelderig groen en onderweg kom je langs vele romantische baaitjes met kleine strandjes. Stap even af bij één van de familietavernes in Kalami of Kouloura voor een verfrissend drankje. Genietend van prachtige vergezichten op de kust van Albanië, fiets je vervolgens naar het pittoreske havenplaatsje Kassiopi. Karakteristiek zijn de overblijfselen van een oude vesting, die nog stamt uit het tijdperk van de Romeinse keizer Nero. Op de route terug kun je even uitrusten en lunchen bij een typisch ‘Shirley Valentine’ strandje en breng je een bezoek aan het schilderachtige plaatsje Nisaki.


  Sportief programma

  Eerste fietsdag: Een James Bond dorpje en Bella Vista

 • Afstand: 45 km
 • Niveau: middelmatig met een pittige klimmetjes en haarspeldbochten
 • Vanuit Dassia begin je aan een tocht dwars over het eiland, van de oostkust naar de westkust. Via rustige landweggetjes en midden door de olijfboomgaarden klim je naar het traditionele bergdorpje Sokraki. Dit schilderachtige plaatsje kent een lange geschiedenis en ligt verscholen in het Pantokratorgebergte, op ca. 400m hoogte. De weg er naartoe loopt via pittige haarspeldbochten, die wereldberoemd werden door de James Bond film For Your Eyes Only. Daarna zet je koers richting de westkust met onderweg schitterende helicopter-views over het eiland. Bij Bella Vista kun je de lunch gebruiken, genietend van het mooie uitzicht op de zuidwestkust. Daarna fiets je bergafwaarts naar de Ropa vallei en vervolgens terug naar het beginpunt van de route.

  Tweede fietsdag: Griekse dorpjes en De Keizerstroon

 • Afstand: 60 km
 • Niveau: middelmatig met pittige klimmetjes
 • Vanuit je standplaats fiets je dwars door het centrale deel van het eiland naar het strand van Agios Gordis aan de westkust. Geniet van de couleur locale in de Griekse dorpjes en bezoek het uitzichtpunt de Keizerstroon. Keizerin Sissi en de Duitse Keizer Willem II gingen je voor en genoten op deze plek van schitterende vergezichten en zonsondergangen. Via het dorpje Sinarades daal je af naar Agios Gordis, waar je bijna met je voeten in het water kunt genieten van een welverdiende lunch. De route terug gaat via landweggetjes en langs Griekse dorpjes naar het beginpunt Dassia.

  Derde fietsdag: Rond de Pantokrator

 • Afstand: 50 km of 75km
 • Niveau: zwaar
 • Vanuit Dassia ga je de uitdaging aan om naar het topje van de hoogste berg op Corfu, de Pantokrator, te fietsen. De berg met een hoogte van meer dan 900 m is de trots van het eiland. De naam Pantokrator (Panto = alles, Krator = heerser) is een aanduiding voor God en de almacht die aan hem toe wordt geschreven. Als je bovenop de berg staat, zul je zien dat die naam nog niet zo gek gekozen is. De moeite om de top te bereiken wordt meer dan beloond met een aantal spectaculaire vergezichten. Bezoek het gelijknamige klooster en fiets daarna rechtstreeks terug naar Dassia of neem de afdaling naar Acharavi (in het noorden van het eiland) en vervolgens de kustweg langs de plaatsjes Kassiopi, Kouloura en Nissaki.


  Inbegrepen in beide arrangementen:

 • 4 overnachtingen in de annex van het Dassia Beach Hotel Of tegen bijbetaling van een toeslag een kamer met zeezicht in het hoofdgebouw, wat aan het strand ligt.
 • verblijf op basis van logies met ontbijt; het ontbijt gebruik je bij het Dassia Beach Hotel
 • 3 dagen de beschikking over een Giant fiets. Je kunt kiezen uit twee verschillende types:
  type Hybride (recreatieve programma)
  type Hardtail (sportieve programma)
 • transfer van en naar het hotel
 • een kaart van Corfu
 • routebeschrijvingen van de verschillende tours
 • Prijs per persoon 1 mei t/m 7 juni
  25 sept t/m 31 okt
  8 juni t/m 7 juli
  31 aug t/m 24 sept
  Recreatief € 170,00 € 205,00
  Sportief € 180,00 € 215,00
       
  Extra nacht, logies met ontbijt € 22,00 € 31,00
  Toeslag kamer zeezicht, per nacht € 4,00 € 4,00
  Extra dag fietshuur type Hybride € 10,00 € 10,00
  Extra dag fietshuur type MTB € 13,00 € 13,00
  Toeslag MTB i.p.v. Hybride 3d € 10,00 € 10,00
     Specificaties fietsen

  Bij boeking kun je kiezen uit een Giant ATB (ATX series hardtail) of een Giant Hybride (type Expedition/Leader). Beide types beschikken over 27 versnellingen Shimano Deore, bidon houders, hydraulic/Avid disc brakes en lockable Rox Shox voorvering. De Giant Hybride heeft een bagagedrager (fietstassen zelf meenemen). Je krijgt een professionele helm, park-tool repair set en lock; spd’s worden op verzoek gratis ter beschikking gesteld.

  Aanvullende informatie
  Voor beide arrangementen geldt dat je enigszins bekend moet zijn met derailleurschakeling en schijfremmen. Recreatieve fietsers adviseren wij om sportschoenen, T-shirt en een fietsbroek te dragen en een rugzakje mee te nemen.
  Verder hebben wij bij boeking van iedere deelnemer de lengte nodig. Kinderen vanaf ongeveer 12 jaar (en groter dan 1.40 m), zijn welkom om mee te fietsen en krijgen hun eigen Giant fiets.
  Je kunt de fiets ophalen en terugbrengen bij de The Corfu Mountainbike Shop, die op loopafstand ligt van de accommodatie waar je verblijft. Bij voorkeur op de dag van aankomst tussen 18.00 en 19.00 uur.

  Pech onderweg
  Als je onderweg met pech komt te staan, krijg je hulp van de mensen van de Corfu Mountainbike Shop. Daarbij wordt verondersteld dat je zelf kleine problemen zoals bijv. een lekke band oplost.

  Reisverzekering voor actieve vakanties
  Als je een actieve vakantie hebt geboekt, kan het zijn dat je gewone reisverzekering hiervoor niet voldoende dekking biedt. Het is je eigen verantwoording om dit van tevoren na te vragen en evt. een aanvullende verzekering af te sluiten.